Infrarood scan van jouw huis ?

Zodra het buiten 15 graden kouder is dan binnen in huis, heeft het zin om met een infrarood camera je huis te scannen, voor warmte lekken.  De Groene Kroon wil dit ook gaan doen.  Doe je mee?  Je kunt je nú al aanmelden via energiecoaches@degroenekroon.org

Onderstaand verslag van een vergelijkbare actie in Groningen, in maart 2020, verscheen in Dagblad van ’t Noorden op 06-03-20:

Proef met gratis warmtebeelden

In zeven straten in de stad Groningen worden warmtefoto’s gemaakt van de voorgevels van huizen. Op deze foto’s is te zien waar warmte weglekt uit de woningen. De bewoners krijgen de warmtefoto cadeau. Mét een vrijblijvend isolatie-advies.

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via daken, ramen en gevels. Door dergelijk warmteverlies tegen te gaan, kunnen bewoners geld besparen op de energierekening en comfortabeler wonen. Welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen, wordt zichtbaar met een warmtefoto. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden

De gemeente Groningen wil haar inwoners bovendien stimuleren om zelf, of samen met hun straat of buurt, aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Dit past in de ambitie van de gemeente om CO2-neutraal te zijn in 2035.

Reden voor de gemeente én het Energieloket Groningen een proef te starten met gratis warmtescans en isolatie-advies. De straten zijn willekeurig geselecteerd. Het gaat om straten in Selwerd, de Gorechtbuurt, de Rivierenbuurt, Drielanden, Ruischerbrug en Beijum-West.

De warmtebeelden worden (in een koude nacht) in maart gemaakt. Vervolgens worden in april bijeenkomsten over de warmtebeelden en te nemen maatregelen gehouden. Deze bijeenkomst vinden per straat of wijk plaats.

Bewoners die niet willen meedoen, krijgen van te voren de mogelijkheid om zich af te melden.