HOOM dossier

Leden kunnen gebruik maken van HOOM.

Net zoals bij veel andere duurzame buurt initiatieven in Nederland, kunnen onze leden gebruik maken van HOOM zodra de contributie is voldaan (ná de oprichtingsvergadering).  Echter:  Omdat we op dit moment nog geen lidmaatschap kunnen innen (pas ná de oprichtingsvergadering, hopelijk in de herfst), kunnen we de HOOM licentie nog niet activeren.

 

Hier is alvast de algemene uitleg:

Het HOOM dossier is een online vragenlijst (ook wel ‘quick scan’ genoemd) waarmee je inzicht krijgt in de stand van verduurzaming in je huis. Het helpt je keuzes te maken, energiebesparing te gaan toepassen en daarmee jouw energierekening te verlagen. 

HOOM is een veilig platform, ontwikkeld door nederlandse onafhankelijke duurzaamheidsexperts. HOOM is onafhankelijk van energieleveranciers.

HOOM verzorgt daarnaast trainingen voor Energiecoaches. Dit zijn vrijwilligers uit onze EIGEN buurt. Zij kunnen, na de opleiding, belangstellende buurtgenoten helpen met het invullen van hun Hoomdossier. Groot voordeel is dat zij deskundig zijn over de lokale woning-types, en mogelijk ook buren met elkaar in contact kunnen brengen om ervaringen/vraagstukken uit te wisselen. 

Indien gewenst kunnen woningeigenaren, in overleg met elkaar en met Energiecoaches, groot onderhoud gezamenlijk aanpakken / inkopen, en daarmee kosten besparen. 

Zó werkt het:

  1. Word je officieel (betalend) lid, dan krijg je een bevestiging met je eigen lidnummer en een log-in voor het Hoom dossier.
  2. Vul het HOOM dossier in voor jouw woning.  Denk hierbij bijv. aan hoeveel m2 je aan enkel of dubbel glas hebt, hoe hoog je huidige energierekeningen zijn, enz..  
  3. Alle gegevens zijn veilig.  Onze commissie die collectieve onderhoudsprojecten probeert te identificeren, heeft slechts toegang tot jouw gegevens als JIJ dat toestaat.
  4. Heb je hulp nodig bij het invullen?  Geen probleem.  Bewaar wat je tot nu toe hebt ingevuld, log uit, en later met assistentie van één van onze Energie Coaches kan je de rest invullen.

 

Na het completeren van het HOOM dossier, ontvang je meteen een rapport in PDF formaat, met prijsindicaties voor de te maken investeringen 

Op de HOOM website staat ook een uitleg: https://hoom.nl/hoomdossier/