Jeugd

Zet ‘m op … 60 !

Je CV verlagen naar 60 graden bespaart je minstens € 60,- per jaar.  

En als 60 kinderen hun selfie naast de CV ketel opsturen, als bewijs, vóór de 60e dag van het jaar (1 maart), dan winnen wij misschien wel de subsidie prijs!

 

Maak jij ook een #ketelselfie ?

Maak een #ketelselfie terwijl jij naast de CV staat, of terwijl je de CV knop aanraakt, en stuur die naar ons: info@degroenekroon.org

Als we 60 ‘selfies’ van buren ontvangen,  maken we kans op een subsidie, om aan leuke kinderactiviteiten te besteden.

Deze snelle besparing scheelt gas, CO2 en geld! Zònder risico op een koude douche. 

Kies je CV handleiding uit deze lijst, het is echt heel eenvoudig: https://zetmop60.nl/downloads

Op 'zetmop60.nl' staan 4 grappige reclamefilmpjes. Dit is een actie van de organisatie Urgenda.
Duurzaamheidssafari in september

Om de generatie Z ‘van klimaat’ weer bij duurzaamheid te betrekken, een jaar na de eerste klimaatmars van september 2019 met 15.000 kinderen in Den Haag, wil De Groene Kroon contact leggen met scholen in de buurt om een wijksafari voor te bereiden. Om jeugd én huiseigenaren te stimuleren om verduurzaming zelf te gaan ontdekken. Want het is gaaf om van “je buren” te horen en te zien wat vergroening in de wijk betekent in wooncomfort, besparing als opbrengst en natuurlijk ook als investering. Wil je helpen met dit project? Neem contact op!  project@degroenekroon.org

Met energie kun je lachen!!!

Het populaire ‘varkentje Rund’ speelt een hoofdrol in een spel dat gesubsidieerd word door gemeenten in het hoge Noorden.  Maar ook leuk voor Haarlemse kinderen om eens te bekijken:

http://www.juniorenergiecoach.nl/  

Junior Energiecoach is een leuk en leerzaam spel van vijf weken voor kinderen (ca. 7-12 jaar) en ouders. Aan de hand van leuke filmpjes, geheime weekopdrachten, interessante weetjes en leuke spelletjes gaat het hele gezin samen praktisch en spelenderwijs aan de slag.

Thuis makkelijk energie besparen. Voor een schoner milieu en een vollere portemonnee. Met energie kun je lachen!!!